Cursus Dansimprovisatie

Cursus Dansimprovisatie en Instant Composition

De cursus dansimprovisatie is gericht op de ontwikkeling van je vorm en techniek in de dans èn op het samenspel in de groep.  

Improviseren betekent ‘niet vooruit kijken’. Dat is hoe je in deze lessen beweegt: je weet niet wat je gaat doen, maakt keuzes ìn het moment. Je volgt geen vaste passen, maar de dans komt uit jezelf.  

Je vergroot jouw comfort, het vertrouwen en daarmee jouw plezier in de dans. De danselementen tijd, ruimte, kracht en flow bieden daarbij houvast en leren je je lijf bewust in te zetten en je bewegingsvocabulaire uit te breiden.  

Er is een dialoog tussen denken en voelentussen hoofd en lichaam. Je bent alert, geconcentreerd en tegelijkertijd voel je wat er in je lijf gebeurt. Wat brengt jou in beweging en hóe beweeg je? Het gaat niet over mooi of goed, maar over jouw beleving en authentieke beweging. De vorm volgt daaruit.  

Omdat het enorm inspirerend en leerzaam is om met anderen een duet, trio of groepsdans te dansen, beweeg je ook in verbinding met andere dansers. Durf je initiatief te nemen, wanneer volg je, hoe autonoom kan je blijven, waarin vind je elkaar?  

Dit samenspel kan uitgroeien tot een ‘instant composition’. Daarin leer je timing, compositie en samenwerking met andere dansers in te zetten. Je merkt een diepere concentratie en rust in je dans, zodra je afstemt op de groep. Je energetische reikwijdte wordt groter. Wat gebeurt er om je heen, hoe beweegt de groep als één organisme?  

Een cursus voor mensen die zich willen ontwikkelen, die open staan voor de artistieke vorm van de dans en zichzelf willen laten zien!

 

Start 3 en 4 september 2018 19.30 – 21.30 uur 

De exacte data van de lessen volgen nog.          

 

Kosten (voor seizoen 2018-2019 nog onder voorbehoud!):

- Heel seizoen van 36 wekelijkse lessen vooruitbetaald: € 360,- 

- Heel seizoen van 18 twee-wekelijkse lessen vooruitbetaald: € 207,-(extra lessen mogelijk) 

- Per blok van 12 wekelijkse lessen € 144,-

- Per blok van 6 twee-wekelijkse lessen € 78,00 (extra lessen mogelijk)

 

Nieuwe deelnemers kunnen een gratis proefles volgen. In schoolvakanties en op feestdagen is er geen les.