Nienke Halma, de gastdocente op 25 maart 2018

Workshops van gastdocenten

DansLab organiseert bijzondere dansworkshops, gegeven door gastdocenten die zeer geliefd zijn in de wereld van dansimprovisatie.

Deze inspirerende en verdiepende 1- of 2-daagse workshops vinden plaats in een weekend.

 

'Verhaal in Dans',

Zondag 25 maart 2018

 

Workshop voor dansers, bewegers en theaterspelers. 

“Mij interesseert het niet hoe mensen bewegen, ik ben alleen geïnteresseerd in wat hen beweegt.” Pina Bausch, choreografe.

 

In deze workshop geef je vorm aan dans en beweging van binnenuit.

Het gaat dus in eerste instantie niet zozeer over vorm en schoonheid, maar over het volgen van impulsen en laten zien wat erin je leeft.

Stap uit je eigen ‘cocon’ en laat zien wat jou beweegt!

Je dans of spel gaat er meer van leven. Het wordt een verhaal als je meer uitdrukking geeft aan emoties, gevoelens, beweegredenen en motieven. Spannender om naar te kijken en om te doen!

Je ontdekt nieuwe vormen van bewegen, een nieuwe bewegingstaal, buiten je voorkeurs

bewegingen om. Je dans wordt opener en is meer in contact met de mensen om je heen.

 

Durf jij uit je comfortzone te stappen?

Nieuwe, lelijke, mooie, en verassende kanten te laten zien?

Heb jij zin om samen en alleen verhalen in beweging te vertellen?

Doe dan mee!

 

Tijdens de workshop ga je aan de hand van theater- en dansoefeningen spelen met mimiek,

lichaamstaal, afstand en nabijheid. D.m.v. individuele en samenspel -opdrachten ontdek je hoe dit vorm kan geven in beweging en verhaal.

De workshop is geschikt voor dansers, die theatrale expressie in hun dans willen ontwikkelen en voor bewegers/ theatermakers die hun fysiek meer willen inzetten in spel.

 

Nienke Halma (1974) is zangeres, zang- en stemcoach. Daarnaast is zij geschoold in theater en dansexpressie en opgeleid tot logopedist, contact-clown en (kinder)yogadocent. Spelen, verbinden, improviseren, jezelf durven laten zien en horen is hierbij haar passie en rode draad. Ook anderen helpt ze hierbij graag, o.a.  in haar praktijk „In je Hum”, speelplaats voor stem en expressie. 

 

Sandra Steen (1972) is dansimprovisator en beeldend vormgever. Twee disciplines die uit dezelfde bron komen: een voorkeur voor grilligheid, beweging en het onvoorspelbare. Naast de reguliere lessen binnen DansLab, geeft Sandra dansperformances en organiseert zij gastworkshops, waarin de dans verdiept wordt met diverse specialisaties.

 

Workshop:

Zondag 25 maart 2018, 10.30 – 16.30 uur

Locatie: DansLab Zwolle

Kosten: € 65,-

Minimaal 6, maximaal 12 deelnemers

Opgave vóór 18 maart 2018 bij DansLab / Sandra Steen: danslabzwolle@gmail.com

 

Deelname is op volgorde van inschrijving. Je inschrijving is definitief als je € 65,- hebt overgemaakt op

IBAN NL91 RABO 0377.3233.73 t.n.v. Sandra Steen te Zwolle, o.v.v. je naam en ‘dansworkshop’.

Bij annulering door de deelnemer na 18 maart 2018 wordt 50% van het deelnamegeld gerestitueerd.

 

 

‘De oneindige ruimte in stem en beweging’

Zondag 2 juli 2017 

 

Deze workshop laat je ervaren hoe een grenzeloze ruimte, rust en tijd je aanwezigheid kan doen groeien. Op een grote zandvlakte, omgeven door bos, geef je de ruimte aan je stem en beweging. In verbinding met jezelf, de groep en de natuur ben je groter dan ooit.

Heerlijk buiten in de natuur, je blote voeten in het zand van de enorme vlakte. De ruimte wordt voelbaar en nodigt meer en meer uit tot grote bewegingen, stemmen die ver dragen, harmonieuze of juist schurende samenklanken en spannende groepsformaties.  

In de ochtend maak je kennis met de locatie en de mogelijkheden om hiermee te spelen. Diverse oefeningen voor verbinding, stemgebruik, beweging en overgave geven je een scala aan tools om grip te krijgen op dit samenspel tussen mens en natuur. 

In de middag vallen deze oefeningen op hun plek, wanneer we vanuit een hernieuwde concentratie als groep gaan spelen en improviseren.

Vanuit de vrijheid en ruimte in jezelf en om je heen ontdek je nieuwe mogelijkheden in stem en beweging. De schijnbare leegte van de zandvlakte komt tot leven in onze (groeps)improvisaties. De magie wordt voelbaar èn hoorbaar voor onszelf en de omgeving.

 

Nienke Halma (1974) is zangeres, zang- en stemcoach. Daarnaast is zij geschoold in theater en dansexpressie en opgeleid tot logopedist, contact-clown, en (kinder)yogadocent. Spelen, verbinden, improviseren, jezelf durven laten zien en horen is hierbij haar passie en rode draad. Ook anderen helpt ze hierbij graag, o.a.  in haar praktijk „In je Hum”, speelplaats voor stem en expressie. De natuur is voor haar een grote inspiratiebron. 

 

Sandra Steen (1972) is dansimprovisator en beeldend vormgever. Twee disciplines die uit dezelfde bron komen: een voorkeur voor grilligheid, beweging en het onvoorspelbare. De natuur is daarvoor haar ideale speelvlak. Naast de reguliere lessen binnen DansLab, geeft Sandra dansperformances en organiseert zij gastworkshops, waarin de dans verdiept wordt met diverse specialisaties.

 

Workshop:

Zondag 2 juli 2017 10.00-17.00 uur

Locatie: Hulshorsterzand bij Nunspeet

Kosten: € 65,-

Minimaal 6, maximaal 20 deelnemers

Opgave vóór 25 juni 2017 bij DansLab / Sandra Steen: danslabzwolle@gmail.com /

06-11017482

 

Deelname is op volgorde van inschrijving. Je inschrijving is definitief als je € 65,- hebt overgemaakt op IBAN NL91 RABO 0377.3233.73 t.n.v. Sandra Steen te Zwolle,

o.v.v. je naam en ‘De oneindige ruimte’.

Bij annulering door de deelnemer na 25 juni 2017 wordt 50% van het deelnamegeld gerestitueerd.

(Als het weer te slecht is -naar oordeel van de docenten- wordt de dansdag geannuleerd.)

 

www.danslab-zwolle.nl        DansLab  DOAS          Mimosastraat 1          8013 SB        Zwolle

Zanddans

Improvisatie op de zandvlakte. Film: Ayu Polak Filmprducties.